14.3.12

Η Συμμορία με το μαρκαδόρο vol1


Κάποτε στην Τολόζα…

Ο κοντός πήγαινε μπροστά με τα χέρια στις τσέπες του μπουφάν. Το μπουφάν ήταν το χαρακτηριστικό του: μεσάτο, κοντό, μπλέ μαρίν με παρδαλό φρουφρού στο φερμουάρ. Είχε ανοίξει τα πόδια διάπλατα για να πηγαίνει πιο γρήγορα. Ο κοντός ήξερε καλά τι κάνει, έπαιρνε ανοιχτές τις στροφές, μη και τους την έχουν στήσει πίσω από τη γωνία.  Πίσω του ερχόταν η Αρχιμαφιόζα, θα την έχετε ξανακούσει από τις ιστορίες Impossible 1, 2. Αυτή τη φορά η Αρχιμαφιόζα χρειάστηκε τη βοήθεια δυο νέων, αλλά πολύ δραστήριων πρακτόρων. Του κοντού και της Τσίχλας. Ο κοντός, γνωστός και ως Πράκτωρ Γκάμπι,  ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια των αποστολών, πεπειραμένος στα παρασκηνιακά παιχνίδια, τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τα παιχνίδια με ζάρια και κάρτες (άσχετο) κι ήξερε να φυλάγεται καλά. Έμπαινε κάτω από αυτοκίνητα, σκαρφάλωνε στις τριανταφυλλιές κι όταν τα έβρισκε σκούρα, περνούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάτω από τα πόδια του εχθρού του, πριν να τις φάει. Ήταν και πολύ πονηρός, παρότι φαινόταν σοβαρός, σχεδόν συντηρητικός, μόλις του δινόταν η ευκαιρία χωνόταν στην παρανομία.

Η Τσίχλα είχε άλλες χάρες. Το σύνθημά της ήταν «Κούκλα από μέσα κι απ’έξω», λειτουργούσε ως δόλωμα, παρίστανε την αθώα για να μη την υποπτευτεί κανείς. Η ειδικότητά της ήταν να χαλάει τα ηλεκτρονικά συστήματα του αντιπάλου, να καίει τις κάμερες και τις λάμπες, κι όλα αυτά, μόνο με ένα απλό άγγιγμα. Τα τελευταία χρόνια είχε μείνει έξω από τις συμμορίες, γιατί τη θεωρούσαν γκαντέμω. Η Αρχιμαφιόζα όμως έκανε σωστή επιλογή, ο Κοντός και η Τσίχλα ήταν οι ιδανικοί για αυτό που επρόκειτο να συμβεί, εκείνο το δροσερό βραδάκι στην Τουλούζη… Ναι, η Αρχιμαφιόζα δεν περιορίστηκε στην Αθήνα, στην Κρήτη, στην Πάρο, στην Ελλάδα γενικότερα. Έχει τις άκρες της παντού, είναι αδίστακτη.

Η αποστολή αυτή τη φορά δεν ήταν η εξολόθρευση ούτε η παρακολούθηση, αλλά «το στίγμα». Κι έτσι, αυτοί οι τρείς μαζί, έμειναν στην ιστορία γνωστοί ως η Συμμορία με τον μαρκαδόρο.

Θα βρισκόντουσαν στην οδό Μπλανσέ, όταν ξεκίνησε η αποστολή. Ο κοντός έκανε έλεγχο πίσω από τις κολόνες, τσέκαρε παράθυρα και πόρτες, γωνίες και θάμνους. «Tout claire!» (όλα καθαρά), είπε και με τα μεγάλα χείλη του έριξε ένα σφύριγμα στην Τσίχλα. Η Τσίχλα, χάρη στην ελαστικότητα από το πιλάτες και τα συναφή, με μια- δυο κινήσεις έκαψε όλες τις λάμπες στο σοκάκι, απενεργοποίησε τους συναγερμούς από τα αυτοκίνητα και έριξε το ίντερνετ σε όλο το τετράγωνο. Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, απλώς άγγιξε τις κολώνες, μασώντας αδιάφορα την τσίχλα της, σα να μη συνέβαινε και τίποτε σπουδαίο.  «Πρόσεχε λίγο, μη μασάς σαν κατσίκα. Εκτοξεύεις ΑDN (Dna) παντού!», της είπε με νευρικότητα η Αρχιμαφιόζα, έτοιμη να βγάλει τον μαρκαδόρο από την τσέπη της. Ο κοντός κι η Τσίχλα κοιτάχτηκαν και σκέφτηκαν συγχρόνως το ίδιο πράγμα «στρίγγλα! Μας έπρηξε!».

No comments:

Post a Comment

Any comments?