21.3.12

Αποστολή: Το χρυσό τρίγωνο vol1


Η Βιολέτα Λώρεν έλαβε ένα ανώνυμο γράμμα. Ήξερε οτι έχει πολλούς θαυμαστές, αλλά ποτέ κανείς δεν τόλμησε να της γράψει γράμμα και μάλιστα ανυπόγραφο. Πήγαινε κι ερχόταν πάνω κάτω στο δωμάτιο, μέσα στη μεταξωτή ρόμπα της, με το φάκελο στο χέρι. Πριν το ανοίξει είχε απειλήσει θεούς και δαίμονες, οτι θα τους απολύσει όλους, που τόλμησαν να της παραδώσουν κάτι τέτοιο, χωρίς να φέρουν τον κόσμο ανάποδα να μάθουν ποιος το στέλνει. «Γιατί χρυσό μου να με χωλοσκάσεις βραδιάτικα; Δεν έχω χρόνο για τέτοιες σκοτούρες!», ούρλιαξε στη Φιλίτσα, την προσωπική της γραμματέα. Όταν όμως το άνοιξε, είχε πράγματι λόγους να ανησυχεί και να χωλοσκάει… Μπορεί το γράμμα να έμοιαζε ερωτικό, αλλά κάθε άλλο, παρά έρωτα μύριζε η υπόθεση…

«Τα μάτια σου θα κάνω τατουάζ στο κορμί μου, δεν σε ξεχνώ. Το χρυσό τρίγωνο της Ινδίας με στενεύει, αλλά δεν σε ξεχνάω. Απο το ροζ κλουβί θα βγω σύντομα, αν με θυμάσαι, περιμένω να έρθεις να με βρεις…». Ο Λόρδος Εντουάρ ήταν ξεκάθαρος και προκαλούσε τη Βιολέτα Λώρεν ανοιχτά. «Φιλίτσααααααααααααα;» ούρλιαξε υστερικά, έτοιμη να εκραγεί απο τα νεύρα της, «βαλίτσα γρήγορα! Πάμε Ινδία!», είπε κι έστειλε μήνυμα εξίσου συναρπαστικό στον Κοντό «Έλα να στεγάσουμε την αγάπη μας στο Ταζ Μαχάλ… Φέρε και δυο κουμπάρες…». Ο Κοντός σκάλωσε για λίγο, έχει δει πολλούς να τρελαίνονται μετά απο έναν αριθμό αποστολών. Όμως πίστευε βαθιά μέσα του οτι η Βιολέτα δεν θα τα έχανε απο τόσο νέα… Κι έτσι με τη σειρά του, μάζεψε την Τσίχλα και την Αρχιμαφιόζα για να τους πει τα νέα. «Κάτι σοβαρό έχει συμβεί… Φεύγουμε για τις Ινδίες! Θα μάθουμε εκεί την αποστολή. Η Λώρεν περιμένει…».

Μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα η Συμμορία του Μαρκαδόρου είχε φτάσει στο Νέο Δελχί. Η Τσίχλα είχε φουντώσει απο τη ζέστη, «δεν αντέχεται! Δεν αντέχεται!», την είχε πιάσει κι η μανία με την καθαριότητα. Η Τσίχλα πάσχει απο μικροβιοφοβία… Μέσα στην τσάντα της, τσάντα τεραστίων διαστάσεων, είχε πάντοτε μαζί της τα προσωπικά της μαχαιροπίρουνα, αντισηπτικά σαπούνια, οινόπνευμα, μικρό φαρμακείο (κυρίως αντιισταμινικά για τις χιλιάδες αλεργίες της) και πέντε έξι κραγιόν. Κάποιες φορές μάλιστα, χρησιμοποιούσε τα καλούδια και σαν όπλα. Η Αρχιμαφιόζα ήταν πεσμένη ψυχολογικά, προτιμούσε να πάνε στην Αφρική για να μετρήσει ξανά τις regions μήπως τις βρει λιγότερες αυτή τη φορά. Άσε που κουβαλούσε έναν βαρύ σταυρό, ο πατέρας της την τελευταία φορά που μιλήσανε, την είπε αγεωγράφητη. Τι έκανε η Συμμορία του Μαρκαδόρου στην «πρωτεύουσα των χρωμάτων»; Τις πρώτες ώρες έκαναν λίγο τουρισμό, μέχρι που η Βιολέτα Λώρεν, ντυμένη Ινδή, τους πλησίασε αγκαλιά με μια μαϊμού και τους είπε «follow me».  Μπήκαν στο αμάξι της… Το επόμενο δίωρο ήταν μαρτυρικό… Οι Ινδοί οδηγούν σαν τρελοί, δεν υπάρχει σήμανση, αυτοκίνητα, άνθρωποι και ζώα πετάγονται από παντού… Η Τσίχλα είχε γατζωθεί πάνω στην Αρχιμαφιόζα και ούρλιαζε «σας το ορκίζομαι!!! Δεν έκανα τίποτα στα φανάρια!!!Σας το ορκίζομαι!!! Αφήστε με να κατέβω!!!». Στην αρχή δίστασε να δείξει τον τρόμο της, για να μη προσβάλει την οδήγηση της Λώρεν. Ξεκίνησε να λέει ευγενικά «Μήπως θα μπορούσαμε να σταματήσουμε; Θα ήθελα να πετάξω την τσίχλα μου…».

Ο Κοντός άναψε την πίπα του. «Τι συμβαίνει Βιολέτα; Γιατί είσαι ντυμένη έτσι;», τη ρώτησε σε τόνο ειρωνικό. «Α, τίποτα, ήθελα να μπω στο κλίμα απλά, να νιώσω λίγο ανάλαφρα! Κάτω από το σάρι φοράω Σανέλ!», είπε και το έκλεισε το μάτι. «Κοίτα μπροστά σου καλέ!», της φώναξε η Αρχιμαφιόζα, που άρχισε να δυσανασχετεί. Όταν επιτέλους έφτασαν στο ξενοδοχείο, η Βιολέτα Λώρεν τους αποκάλυψε την αποστολή. «Ο Λόρδος Εντουάρ προκαλεί. Είναι εδώ… Μου έστειλε αυτό το γράμμα!». Ο Κοντός σκύλιασε… Σούφρωσε τα χείλη κι αυτή τη φορά δεν ήταν για να βγάλει πόρισμα, αλλά για να βρίσει τον Λόρδο με πολύ πιο ευφάνταστες λέξεις κι από «κονάρ». «Αυτό με το τατουάζ δεν το κατάλαβα», είπε η Τσίχλα… «Θα τον γδύσουμε και θα μάθουμε αν είναι αλήθεια», είπε η Αρχιμαφιόζα με τη γνωστή της κυνικότητα. «Πρώτα όμως πρέπει να τον βρούμε…». Η Λώρεν γέλασε πικρά, «αυτό είναι το πρόβλημα. Μετακινείται συνέχεια… Κάνει κύκλους μέσα στο χρυσό τρίγωνο…». Αυτό ήταν πάντοτε ένα πρόβλημα με τους πράκτορες σαν τον Λόρδο Εντουάρ. Τετραγώνιζαν τον κύκλο και έκαναν κύκλο το τρίγωνο… «Αύριο φεύγουμε για Τζαιπούρ», είπε η Βιολέτα, «έχω σχέδιο!».

No comments:

Post a Comment

Any comments?