24.5.12

The barman hates you



Ο μπαρμαν σε μισεί. Σε μισεί γιατί κάθε βράδυ πρέπει να σου χαμογελάει ενώ μεθυσμένος στριγγλίζεις μέσα στα αφτιά του... Γελάς σπαστικά, λες ιστορίες, προσπαθείς να ρίξεις γκόμενα ή τραγουδάς παράφωνα. Ο μπαρμαν σε μισεί. Σε μισεί γιατί το φλας της φωτογραφικής σου τον τυφλώνει...Η φάτσα του θα κυκλοφορήσει ανεξέλεγκτα στο facebook χωρίς ποτέ να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του. Ο μπαρμαν σε μισεί. Σε μισεί γιατί αυτός δουλεύει ενώ εσύ βγάζεις όλα τα απωθημένα σου πάνω του. Άσχημες γκόμενες του την πέφτουν χωρίς κανένα δισταγμό, επειδή είναι ο μπαρμαν και δεν μπορεί να φύγει, ή να γίνει αγενής και να ρίξει χιλόπιτα directly! Ο μπαρμαν σε μισεί. Σε μισεί γιατί μπορεί να έχει περιποιηθεί το κοκτέιλ σου για ώρα κι εσύ να το καταβροχθίσεις σε δευτερόλεπτα, ή να το χύσεις πάνω σε κάποιον... κανένα σεβασμό. O μπαρμαν σε μισεί επειδή έχει τα δικά του ρε φίλε! Έρχεσαι και τον ψυχοπλακώνεις με τον πόνο σου, για τη δουλειά σου, για τη γάτα σου που μάδησε, για την τάδε που δε σου κάθησε. Καμιά φορά μπορεί η τάδε να είναι η ίδια με την οποία έφυγε ο μπαρμαν το προηγούμενο βράδυ! Ο μπαρμαν σε μισεί, γιατί ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Νιώθεις κάπως ρε παιδί μου κι αποφασίζεις να κεράσεις σφηνάκια την παρέα. Νομίζεις οτι δεν είναι ευγενικό να μη δώσεις στον μπαρμαν οπότε τον αναγκάζεις να πιεί. Εκείνος τις περισσότερες φορές πίνει νερό, δεν περιμένει να τον μεθύσεις εσύ μικρέ μπάσταρδε, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι διψάει κιόλας!


Παραδέξου οτι ποτέ δεν είχες σκεφτεί πόσο ενοχλείς τον μπαρμαν! Ο μπαρμαν σε μισεί, γιατί έχει ιδιότητες που εσύ δεν έχεις... :

1. bionic ears : Το αυτί του μπαρμαν είναι εκπαιδευμένο να ακούει τις παραγγελίες όλων όσο δυνατή κι αν είναι η μουσική, όσο κακή κι αν είναι η προφορά σου (βλ. Κάκα-μπερ μαρτίνι). Εγγύηση σου λέω, μη πιστέψεις ούτε στιγμή οτι μπορείς να πεις κατι ψιθυριστά και να μη το ακούσει! Αποτέλεσμα: ξέρει ανατρριχιαστικές λεπτομέρειες για τη ζωή σου και ούτε το φαντάζεσαι!

2. lip reading : Ακόμη κι αν τα αυτιά του λειτουργούν φανταστικά ο μπαρμαν έχει ακόμα μια ιδιότητα πολύ ανεπτυγμένη σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Διαβάζει τα χείλη σου. Αν μπορεί να ακούσει τον ψίθιρο και να διαβάσει τα χείλη σου, πολύ πιθανό να αναπτύξει κι άλλες ικανότητες, όπως για παράδειγμα να αρχίσει να διαβάζει τη σκέψη σου. Δεν είναι μακριά...

3. ladies touch: Ένας πεπειραμένος μπαρμαν είναι ειδικά εκπαιδευμένος στο πως να φερθεί στις πελάτισσες. Ο μπαρμαν προσαρμόζεται στη γυναίκα που έχει απέναντί του, θα της πει αυτό που θέλει να ακούσει, αλλά το κυριότερο είναι οτι θα της φτιάξει το ποτό που της αρέσει. Εκ των πραγμάτων, ο μπαρμαν καταλήγει να έχει αρκετές φίλες, αν όχι γκόμενες. Σίγουρα πάντως έχει το κοινό του απο γυναίκες, το λεγόμενο fan club.

4. Flirt position : Δουλειά του μπαρμαν είναι να φλερτάρει με όλες. Είναι η δεύτερη φύση του. Διαθέτει μια μεγάλη λίστα απο κομπλιμέντα, δοκιμασμένα και πετυχημένα, και τα μοιράζει απλόχερα, όπως άλλωστε και τα στάνταρ δωράκια για τις πιο τσαούσες: γλειφιτζούρια σε σχήμα καρδιάς, καραμελάκια, handmade τριαντάφυλλα απο χαρτοπετσέτες κ.τ.λ. Ο μπαρμαν είναι ο πιο ανταγωνιστικός γκόμενος απο όλους μέσα στο μπαρ, οι άντρες τον μισούν, γιατί εκείνος μπορεί να προσφέρει σφηνάκια χωρίς να μετράει τα ψιλλά του!

5. Second life: Σίγουρα έχει μια δεύτερη ζωή... Η ζωή του αποτελεί μυστήριο για τους άλλους, που πιστεύουν οτι δεν κυκλοφορεί στο φως της  ημέρας. Χρυσό μου, ο μπαρμαν δεν είναι νυχτερίδα! Κυκλοφορεί κανονικά και το πρωί, απλά χάνει λίγο απο την αίγλη του. Είναι αλήθεια, στην πραγματική ζωή ο μπαρμαν μπορεί να σου περάσει απαρατήρητος. Πίσω απο τη μπάρα του, κερδίζει πόντους (καταρχήν γιατί όντως τους βάζουν κάτι να πατάνε να φαίνονται πιο ψηλοί!!!). Αδιάφορος μπαρμαν; Αδιάφορο μπαρ! Για αυτόν βέβαια είναι απλώς η δουλειά του, οπότε...

Μη ξεγελιέσαι! Ο μπαρμαν σε μισεί...  http://www.youtube.com/watch?v=r0IV651z1wk

No comments:

Post a Comment

Any comments?